Bine ați venit la Cafè Marazzi

Cafeneaua este un loc în care vă puteți simți în siguranță, puteți stabili relații noi și împărtăși cu ceilalți. Un loc plin de povești..

Un loc de întâlnire primitor, cu un aer atemporal, datorită fuziunii sale suprarealiste intre elemente  retro și  elemente tehnologice din prezent / viitor. În zidurile sale, se păstrează viu ecoul unei rafinate tradiții de ospitalitate - miezul identității europene - care în ultimele două secole a transformat cafenelele în hotspoturi intelectuale aproape mitice, huburi unice pentru socializare și art de vivre. Acest spațiu oferă o prelucrare contemporană a trăsăturilor stilistice tipice ale cafenelelor clasice, încremenite ferm în imaginația colectivă: incrustări din marmură, oglinzi, alamă, mese mici cu blaturi rafinate și scaune de pluș. Dar, departe de a pune în scenă doar stări de spirit nostalgice, artificiale din trecut, este de fapt expresia dinamică, emoțională a culturii de vârf a materialelor industriale și o oglindă a societății actuale. O societate care folosește multiple locații comunale, cum ar fi cafenelele, care au devenit și locuri de muncă improvizate.

Arhitectura, aparent formată din cele mai fine pietre, este de fapt o compoziție complexă, aproape un origami, din plăci ceramice de dimensiuni gigantice. Aici, gresia din colecția Grande (Marble, Stone și Resin Look) devin paradigma designului, atât structural cât și decorativ, creând fundaluri în zig-zag care modulează interiorul și îl infuzează cu vibrații tactile și cromatice intense. Pe ambele părți, pereții sunt vii cu compoziții geometrice multimateriale: pietre, marmură antică și rășini moderne, se alternează, se reflectă reciproc și se suprapun, generând efecte tridimensionale într-un tapet caleidoscopic cu aromă tehno-déco.

Marmura este dintre cele mai fine, înrădăcinate în patrimoniul arhitectonic italian, de la Verde Aver de la Val d'Aosta până la Calacatta Vena Vecchia din Toscana și mai exotica Sahara Noir, negru profund, cu dungi albe și aurii. În epoca reproductibilității digitale a naturii, modelele lor  și variațiile de nuanță le oferă o nouă viață cu o mai mare claritate și durabilitate decât originalul. Același lucru este valabil și pentru nuanțele adânci ale Pietrei di Vals sau cu Gris du Gent , materiale care, cu doar o schimbare de grosime, obțin metamorfoză de la acoperirile de perete la blaturile de masă. Blatul de bare, care se remarcă pe fundalul naturalist , marmura Calacatta Vena Vecchia, confirmă ușurința cu care acest material trece de la arhitectură la mobilier.

În Caffè Marazzi, ceramica devine atât scenă cât și substanță, experiență estetică și performanță tehnică.

  • Blog
  • Bine ați venit la Cafè Marazzi

Cerere de ofertă

Completați formularul de mai jos unde sunt incluse produsele selectate de Dvs. ca fiind de interes, și vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil.