Conacul Marazzi de la Cersaie

O casă ideală. Un spațiu deschis, fluid, confortabil. Și, mai presus de toate, tactil.

Arhitectura casei face referire la "interacțiunea dintre transparență și linii curate, pline de gust", îndrăgite de Mies Van Der Rohe. Forma monolitica, inspirata de modele iconice, cum ar fi Casa Farmsworth a lui Mies sau Casa De Sticla a lui Philip Johnson, proiecteaza spatiile interioare pe o scena deschisa. Camerele se succed, facand o trecere intre intimitatea spatiilor vii si calitatile contextului.

Ferestrele mari si zonele verzi luxuriante filtreaza nu numai relatia dintre interior si exterior, ci si pe cele dintre diferitele camere ale conacului. Trecerea de la o cameră la alta oferă experiența unei adevărate promenade tactile, unde materialele ceramice sunt tema unificatoare care traversează întreaga casă.

Elementele se îmbină armonios în zona de living, datorită pereților acoperiți cu Zellige, o pasta foarte lucioasă și inegală, asemănătoare cu plăcile masolice marocane, într-o nuanță asortată cu pardoseala- Mistone Gris du Gent, care evocă minunile gri elegante din nordul Europei.

În zona de dinnig-bucătărie suntem înconjurați de căldură și lux, mergând pe un covor cu efect de lemn -Vero gresie porcelanata, iar în bucătăria propriu-zisă, avem placare cu marmură atat pe pardosela cat si peretii (Grande Marmură Aspect Calacatta Vochia) . În dormitor se imbina armonios elemente moderne și retro: Un model din Paladiana (Ghiara), un model din gama de Terrazzo 2.0 venetian, triumfe pe podea și la jumătatea pereților, asortat cu un perete minimalist alb (Grande Retrin Look Bianco) iar blatul biroului este din marmură verde de o frumusete rară (Marmură Grande, Aspect verde).

Combinația de model Palladiana și marmură (cu granulație foarte fină, respectiv Statuario) revine într-una din cele două băi, în timp ce cealaltă, este o capodoperă tactilă de piatra și lemn(Magnifica Calcar Taupe și Vero Rovere). Un cadru perfect pentru cele două forme uimitoare ale chiuvetelor, cu un contrast optic puternic, între granit negru și marmură (Grande Stone Look Granito Black și Grande Marble Look Calacatta Vena Vecchia).

Promenada culminează în aer liber,cu o terasă ce se extinde spre un iaz, o platformă simplă îmbrăcată cu lemn și piatră (Vero Rovere și Mystone Gris du Gent), o legătură spectaculoasă între casă și peisaj. O coroană demnă pentru o viziune a unei case în care natura, arhitectura, designul și tehnologia se combină cu succes.

  • Blog
  • Conacul Marazzi de la Cersaie

Cerere de ofertă

Completați formularul de mai jos unde sunt incluse produsele selectate de Dvs. ca fiind de interes, și vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil.