Terazzo

Tendința spre Terrazzo a revenit și este ușor de văzut de ce!

Noi modele și stiluri moderne, cu opțiuni și posibilități interminabile, au reinventat această pardoseală clasică  folosita acum si pentru placarea pereților.

Este ușor să te îndrăgostești de acest material, dar știi ce este terrazzo, de unde provine și cum să alegi cel mai bun terrazzo pentru proiectul tău?

Pentru a vă ajuta să răspundeți la aceste întrebări, vom posta o serie de subiecte legate de terrazzo.

În primul rând, vom începe cu explicarea principalelor două categorii de terrazzo; dale de terrazzo vs terrazzo turnat pe loc  și avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre ele.

Ce este Terrazzo?

Terrazzo devine o tendință modernă în designul interior și arhitectură, dar, ce este mai exact Terrazzo?

Este un material compozit turnat în mod tradițional pe loc, dar turnat mai modern în dale. Terrazzo este un amestec de ciment (colorat sau natural) cu agregate de marmură, sticlă și multe alte elemente (uneori scoici de mare, oglindă sau alamă). Odată uscat și întărit terrazzo, este lustruit, astfel încât să poți vedea frumusețea aditivilor și să obții o suprafață uniformă netedă.

Originea Terrazzo

Podeaua din terrazzo a fost utilizată pentru prima dată în Veneția la mijlocul secolului al XV-lea, ca metodă de reutilizare a pieselor rămase de marmură utilizate în construcții. Cuvântul terrazzo derivă din cuvântul italian „terrazza” - derivat din latinescul „terracĕus” (pământ). Acest lucru se datorează faptului că inițial acestea au fost folosite pentru a acoperi terasele din jurul caselor lucrătorilor în construcții.

Din ce este făcut terrazzo?

Compoziția terrazzo poate fi împărțită în două:

Agregate: referința și principalul agregat pentru terrazzo este marmura, cu diferite culori și vene. Uneori este combinat cu alte elemente precum pietre, sticlă, alamă.

Material de bază sau liant: Cimentul este folosit în mod tradițional, deoarece este cel mai îndelungat. De obicei bază de ciment alb, dar și pigmentat în diferite culori. În ultimii ani, utilizarea rășinilor epoxidice a fost din ce în ce mai frecventă.

După cum am menționat anterior, există două tipuri principale de terrazzo:

  • Terrazzo  - turnat pe loc. Amestecul lichid de marmură și ciment (sau rășină) este turnat direct la fața locului. După faza de întărire, care poate dura până la săptămâni, podeaua este nivelată și lustruită cu o mașină de tamponare și abraziva.
  • Plăci de terasă - prefabricate în fabrică. Plăcile sunt livrate lustruite și gata de instalare.

TERRAZZO plăci VS TERRAZZO turnat pe loc: avantaje și dezavantaje

7 MOTIVE PENTRU a ALEGE TERRAZZO plăci față de TERRAZZO turnat pe loc

  • Design, design, design! Nici măcar cerul nu este limita când vine vorba de plăcile Terrazzo.
    Diferite forme, dimensiuni, modele, culori, incrustări din sticlă sau metal ... opțiunile și posibilitățile creative sunt aproape infinite.
  • Instalare rapidă și ușoară. Antreprenorul le poate instala rapid, în timp ce terrazzo turnat pe loc,necesită companii specializate să efectueze lucrările.
  • Placile Terrazzo sunt disponibile pentru livrare imediată și sunt gata de utilizare în câteva zile după finalizarea instalării. În schimb, atunci când turnați terrazzo pe loc,vor exista mașini grele și murdare care vă vor bloca șantierul timp de săptămâni.
  • Instalare pe perete. Visezi un zid cu caracteristică terrazzo? Placile de terasa sunt (singura si singura) cale de urmat, deoarece este practic imposibil de turnat Terrazzo pe un perete!
  • Proiecte mici. Placile sunt perfecte si pentru suprafețe mici.Poate fi foarte greu să găsești companii „specializate” in turnarea Terrazzo, care să lucreze pe spații mici și mijlocii.
  • Personalizare. Aveți nevoie de un design, un model sau o culoare specifică? Da, aveti dreptate, răspunsul este: gresie din terrazzo făcută la comandă. Vă asigurați că vor duce designul interior sau proiectul de renovare la nivelul următor.
  • Preț. Ultimul, dar nu cel din urmă. Placile sunt (de 2 până la 5 ori) mai puțin costisitoare decât Terrazzo turnat.

Un alt beneficiu al plăcilor Terrazzo este faptul că, în general, au performanțe mai bune decât terrazzo turnat, atunci când are loc mișcarea solului.

Turnat pe loc terrazzo, tinde să prezinte crăpături neașteptate și aspect neplacut,în timp ce plăcile Terrazzo rezistă la o tensiune mai mare, deoarece îmbinările dintre plăci absorb si permit un anumit grad de fluctuație.

Până acum este posibil să vă întrebați, nu există un avantaj sau motiv pentru a alege terrazzo turnat?

Răspunsul este da, în funcție de utilizarea și zona de instalare.

Când și de ce ar trebui să luați în considerare TERRAZZO turnat?

Suprafețele comerciale foarte mari. În acest caz, instalarea unui terrazzo epoxidic turnat este mai ușoară și mai rapidă decât placile.

Expunerea la agenți chimici. Terrazzo pe bază de epoxidice poate avea un aspect artificial, dar este rezistent la substanțe chimice.

Pardoseli fara rosturi. Adjectivul „continuu”- denumire pentru Terrazzo turnat, indică faptul că nu există articulații, sau o cantitate minimă a acestora, deoarece îmbinările de expansiune sunt inevitabile pentru a compensa mișcările solului și pentru a limita aspectul fisurilor.

Placile de terasa, chiar daca sunt mari de 800 × 800 mm, sunt întotdeauna așezate cu îmbinări subțiri.

Sperăm că acum aveți o idee mai definită despre ce tip de Terrazzo se va potrivi mai bine proiectului dumneavoastră și vă invităm la showroom-ul nostru din Str. Trifești 12 pentru a vedea diferite modele ale producătorilor de top: Marazzi, Iris/FMG Fabbrica Marmi e Graniti, Refin.

Cerere de ofertă

Completați formularul de mai jos unde sunt incluse produsele selectate de Dvs. ca fiind de interes, și vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil.